fbpx

'Botox heeft me van mijn migraineklachten verlost'

migraineklachten

Voor Denise (35) was een week zonder migraine zeldzaam. Wanneer ze een goede dag had, wist ze dat het van het een op het andere moment kon omslaan. Ze was daarom altijd op haar hoede. Alles kon een potentiële trigger zijn. Vaak sloeg ze feestjes en andere leuke dingen af, uit angst dat ze het de volgende dag zou berouwen. Botox maakte hier een einde aan. 'Het is onvoorstelbaar, maar sinds de eerste behandeling heb ik geen aanval meer gehad.'

Goede verhalen

Ze probeerde van alles. Van een migraine-dieet, medicatie, massages en fysiotherapie tot aan acupunctuur. Maar haar klachten bleven terugkeren. 'Ik wilde mijn leven terug en was dan ook bereid om alles te proberen. Toen las ik iets over botox. In eerste instantie was ik sceptisch. Ik geloofde niet dat botox een permanente oplossing kon zijn. Maar ik hoorde zulke goede verhalen, dat ik het wel een kans moest geven.'

Vertrouwen

'Ik plande een afspraak in met Dokter André, omdat hij hoog aangeschreven stond in mijn regio. Hij had veel begrip voor mijn situatie en nam echt de tijd om naar mijn klachten te luisteren. Dat schepte vertrouwen, dus ik besloot een poging te wagen. Toch probeerde ik niet al te hoge verwachtingen te hebben, want de teleurstelling van voorgaande behandelingen stonden nog vers in mijn geheugen.'

Behandeling

'Tijdens de behandeling voelde ik me geheel op mijn gemak. Dankzij de ervaring en goede uitleg van Dokter André, wist ik wat me te wachten stond. Ik vond de injecties zelf erg meevallen, omdat er met een dun naaldje gewerkt wordt.' Met deze naald worden vijf injecties met een microdosis botox gegeven. De botox blokkeert zo de prikkeloverdracht van de zenuwen, wat een verdovende werking heeft. Als bijkomend voordeel vermindert het de vervelende fronsrimpel, doordat de spiertjes die voor de fronsrimpel zorgen dan minder druk op een bepaalde zenuw uitoefenen.

Effect van botox

Volgens een studie heeft 60 tot 80% baat bij een botoxbehandeling. Wel verschilt het effect per persoon. De een krijgt minder vaak last van aanvallen, de andere ervaart de aanvallen minder intens en bij een deel zijn de hoofdpijnaanvallen helemaal voorbij. Denise behoorde tot de gelukkige laatste categorie. 'De eerste twee weken na de behandeling had ik geen migraine. Dat leek veelbelovend, maar ik wilde nog niet te snel juichen. Om te testen, ging ik naar een feestje. Normaal gesproken lig ik dan de volgende dag plat, maar dit keer had ik nergens last van.'

Ik hoorde zulke goede verhalen, dat ik het wel een kans moest geven.

Bevrijding

'Drie maanden lang was ik van mijn migraine af en kon ik weer functioneren. Eindelijk kon ik weer werken, sporten en uitgaan zonder dat ik me zorgen hoef te maken om een aanval. Dit beviel zo goed, dat ik na drie maanden terug ben gegaan voor een nieuwe behandeling. Sindsdien laat ik de behandeling elk kwartaal herhalen, wat echt een uitkomst is. Het voelt als een bevrijding.'

Over Dokter André

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van botox? Naast migraine, kan botox ook verlichting bieden bij spanningshoofdpijn, tandenknarsen en overmatig transpireren. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon die permanente frons op je voorhoofd wegwerken. Cosmetisch arts Dokter André heeft alle aandacht voor je persoonlijke wensen en komt je hierin graag tegemoet. Met zijn ervaring en kennis helpt hij je graag een passende oplossing te vinden. Wacht dus niet langer en neem contact op!

Over Dokter André

Benieuwd naar de mogelijkheden van botox? Of je nu de lijntjes op je gezicht wilt aanpakken of
een oplossing zoekt voor een van bovenstaande problemen, Dokter André luistert graag naar je
wensen en voorziet je altijd van een passend advies voor jouw situatie. Schroom dus niet om
contact op te nemen en ontdek of botox iets voor jou kan zijn!