Blog

Dat de effecten van langdurig roken je niet in de koude kleren gaat zitten, weet Cora (53) maar al te goed: ‘Al op mijn elfde stak ik mijn eerste sigaret op. In mijn omgeving was dat doodnormaal. Wat zou ik graag terug in de tijd gaan om mezelf heen en weer te schudden. Doe het niet, zou ik tegen mezelf willen schreeuwen. Je verpest je leven – én je huid!’

rokerslijntjes

Wake-upcall

‘Vanaf dat moment was ik verknocht aan roken. Op de middelbare school rookte ik een pakje per dag, soms wel twee. De wake-upcall kwam pas jaren later. Zo rond mijn veertigste staken de eerste gezondheidsproblemen de kop op. Mijn rokershoest werd steeds erger, totdat ik een paar jaar geleden nauwelijks meer kon ademhalen. Ik werd toen opgenomen in het ziekenhuis en kwam zelfs op de IC terecht.’

Aangetast door rokersverleden

‘Gelukkig kwam ik er na deze traumatische ervaring weer bovenop. Maar ik wilde niet meer herinnerd worden aan mijn rokersverleden. Ik kon geen sigaret meer zien. Op mijn gezicht stond echter het onmiskenbare bewijs. Ook mijn longen en stem waren permanent aangetast, maar hier viel helaas weinig aan doen. Waar ik nog wel controle over had, was mijn uiterlijk. Ik wilde de invloed van het roken dan ook zoveel mogelijk ongedaan maken.’

Kennismaking met Dokter André

‘Via-via hoorde ik goede verhalen over Dokter André. Ik nam daarom contact met hem op om te vragen of hij wat voor mij kon betekenen. Hij nodigde me vervolgens uit voor een kennismakingsgesprek, zodat hij de situatie met eigen ogen kon bekijken. Ik wilde voornamelijk af van die storende rokerslijntjes rondom mijn mond, omdat die het meest opvallend waren. André stelde toen voor om de lijntjes op te vullen met een filler.’

Rokerslijntjes

Dokter André voegt toe: ‘Ondanks dat roken heel slecht voor de huid is, krijgen ook niet-rokers bij het ouder worden rokerslijntjes. De naam ‘rokerslijntjes’ komt waarschijnlijk doordat bij het roken (maar ook bij het drinken via een rietje) deze plooitjes boven de mond zo duidelijk te zien zijn. Ik behandel daarom zowel (ex-)rokers als niet-rokers.’

Geen botox-effect

‘Ik wilde liever geen onnatuurlijk botox-effect’, vervolgt Cora, ‘dus ik vroeg hem hoe dit eruit zou komen zien. Hij legde me uit wat het verschil was tussen botox en fillers en liet me de resultaten zien die hij eerder had geboekt met ex-rokers. Na het luisteren naar zijn deskundige uitleg en zien van de foto’s, was ik zo onder de indruk dat ik besloot om fillers een kans te geven. Dat het effect na een jaar uitgewerkt zou zijn, gaf me bovendien een veilig gevoel.’

Persoonlijke aandacht

‘Achteraf had ik me geen zorgen hoeven maken. Tijdens de behandeling merkte ik al snel dat ik in goede handen was. Niet alleen zorgde Dokter André dat ik volledig op mijn gemak was, hij nam ook nog eens alle tijd om naar mijn verhaal te luisteren. Het was overduidelijk dat hij echt begaan is met zijn klanten, alles doet om de beste behandelingsmethode voor je te vinden en veel kennis van zijn vak heeft. Wat ik ook erg kon waarderen, is dat hij erg eerlijk is over wat wel en niet mooi is.’

Gewenst resultaat

‘Toen ik mijn gezicht na de behandeling bestudeerde, was ik verbijsterd met het resultaat. De lijntjes vielen nauwelijks meer op en het leek zó natuurlijk. Alsof ik weer naar een jongere en verbeterde versie van mezelf keek. Ik had niet durven dromen dat een fillerbehandeling zo effectief zou zijn. Het gaf me zo’n goed gevoel, dat ik ook mijn jukbeenderen en ooglijntjes liet behandelen. Dankzij Dokter André kijk ik eindelijk weer met een glimlach in de spiegel, zonder dat ik geconfronteerd word met mijn verleden.’

Ook interessant voor jou

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak