Blog

Zeker als je graag in de praatstoel zit of veel in het openbaar spreekt, is het fijn als je lippen overbrengen wat je wilt communiceren, zonder je te hoeven schamen voor hoe ze eruitzien. Laten je lippen je ongewild ouder lijken en geven ze je een strenge uitstraling? Of zien ze er gewoonweg niet meer uit zoals je zou willen? Met lipfillers hangt iedereen weer aan jouw lippen!

lipfillers

Schoonheidsideaal

Het is niet verwonderlijk dat volumineuze lippen tot een van de huidige schoonheidsidealen behoren. We associëren zachte en volle lippen immers met een jeugdige uitstraling. Helaas verliezen onze lippen door de jaren heen hun natuurlijke stevigheid en volume. Waar je vroeger nog zachte kussentjes voor lippen had, resten er nu slechts twee dunne lijntjes. Alsof dat nog niet goed genoeg is, zijn je mondhoeken steeds meer gaan hangen, met getekende rimpels en plooien rondom de mond.

Diverse mogelijkheden

Toch is een mooi gevormde mond met volle lippen niet alleen voor Hollywood-sterren weggelegd. Ook jouw droomlippen kunnen werkelijkheid worden met lipfillers. Of je de vorm van je lippen nu wilt verfraaien of ontsieringen rondom de mond wilt corrigeren: het is allemaal mogelijk. Zo kun je ervoor kiezen om neus-lipplooien, marionetlijnen en rimpels bij de bovenlip op te vullen. Wanneer de boven- en onderlip niet in verhouding zijn, kan er weer een mooie symmetrie gecreëerd worden. De lippen krijgen weer een mooier contour en hangende mondhoeken worden weer rechtgetrokken. Zo ontstaan er weer zachte, gezonde en gehydrateerde lippen met een verjongde uitstraling.

Vloeistof

Eerst wordt gekeken naar de vorm van je gezicht en mond voor een zo natuurlijk en symmetrisch mogelijk resultaat. Om te voorkomen dat er een ongewenste duckface ontstaat, wordt de juiste hoeveelheid filler en de juiste plek vervolgens nauwkeurig bepaald. Tijdens de behandeling wordt de huid opgevuld met een vloeistof op basis van hyaluronzuur. Dit is een biologische afbreekbare stof die van nature in het lichaam voorkomt en goed vocht kan vasthouden. Aangezien de productie van hyaluronzuur afneemt naarmate je ouder wordt, helpt de injectie om volumeverlies en rimpels tegen te gaan. Een dunne injectienaald brengt deze vloeistof in de huid, maar dankzij de aanwezige pijnstiller in de vloeistof is de behandeling goed te doen.

Direct resultaat

De lipfillerbehandeling geeft een direct zichtbaar resultaat, maar dit is niet voor eeuwig. Na negen tot twaalf maanden zal het effect weer vervagen. Je kunt dan bij Dokter André terecht voor een herhalingsbehandeling. Na de behandeling kan er wat plaatselijke roodheid en een lichte zwelling optreden, wat meestal na een paar uur vanzelf wegtrekt. Soms ontstaat er een blauw plekje dat na een paar dagen weer verdwenen is. Door het gebruik van lichaamseigen en biologisch afbreekbare stoffen, is de kans op een allergische reactie minimaal.

Nazorgtips

Om een mooi effect te behouden, heeft Dokter André nog wat nazorgtips: ga de eerste dagen niet uitgebreid zonnen of onder de zonnebank. Wees verder voorzichtig met de lippen, ga bijvoorbeeld geen appels afhappen en gebruik geen lipgloss. Vanaf ongeveer vier uur na de behandeling mag je de lippen weer verzorgen met een zachte lippenstift en/of cacaoboter. Zo mogen je lippen niet alleen gehoord, maar ook weer gezien worden.

Deskundig en persoonlijk

Dokter André maakt zijn klanten graag blij met lippen die zo goed mogelijk aansluiten bij hun wensen, maar adviseert wel om realistisch te blijven. Zijn motto luidt: wees geïnformeerd en ga altijd voor bekwaamheid. Het zal niet de eerste keer zijn dat een klant gedesillusioneerd zijn praktijk binnenstapte na elders een uit de hand gelopen procedure te ondergaan. Hij voorziet je daarom altijd van een deskundig en persoonlijk advies en zoekt samen met jou naar een passende oplossing.

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak