Blog

Vroeger kon je makkelijk een nachtje doorhalen, zonder dat je huid dit de volgende ochtend reflecteerde. Een vette hap of drankje te veel was niet gelijk een ramp. Als je je een keer niet goed insmeerde, wist je huid gelukkig weer terug te veren. Maar als je vroeger gezegend was met een zuivere huid, kan dit op latere leeftijd helaas anders zijn. Al die jaren met wilde feestjes, weinig slaap en werkstress worden dan opeens pijnlijk zichtbaar.

rimpels

Huidveroudering is onvermijdelijk

Hoe ouder je wordt, hoe harder je huid moet werken om zich te herstellen. De gevolgen van een verkeerde huidzorg toen je twintig was, kunnen rond je veertigste opduiken. Maar ongeacht je leefstijl, ontkomt niemand aan huidveroudering. Bij de een weliswaar sneller dan de andere, maar op een gegeven moment vallen de sporen van je leeftijd niet meer te ontkennen.

Niet alleen rimpels

Bij huidveroudering denk je al gauw aan rimpels. Maar daar houdt het niet op. De huid krijgt niet alleen meer kraaienpootjes, lach- en fronsrimpels, voorhoofdkronkels, of rokerslijntjes, maar verliest gaandeweg ook zijn elasticiteit en gaat rondom de wangen en kin meer hangen. Door een verminderde aanmaak van collageen verdunt de huid, net als onze lippen. Verder kunnen er verkleuringen ontstaan in de vorm van pigmentvlekken en lijkt de huid grauwer of valer.

Genen en leefstijl

Toch kun je verouderingseffecten tot op zekere hoogte wel verminderen en afremmen. Het ligt voor een deel vast in je DNA hoe snel je huid verrimpelt en verkleurt. Maar door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen, kun je hier wel een bepaalde invloed op uitoefenen. Genen, omgevingsfactoren en leefstijl spelen dus allemaal een rol.

Hard leven

Zo slaat huidveroudering een stuk sneller toe bij kettingrokers en fanatieke borrelaars. Roken zorgt voor meer en diepere rimpels, terwijl alcoholgebruik de huid uitdroogt. En zet je regelmatig patat of suikers op het menu, dan komt dit de huid ook zeker niet ten goede. Ga in plaats daarvan voor gezonde vetten. Antioxidantrijk voedsel, zoals bladgroente en bessen, beschermt je daarnaast tegen schadelijke stoffen uit het milieu.

Betere zorg

Een huid die een dagje ouder wordt, heeft meer zorg nodig om zich goed te kunnen herstellen. Dat betekent dat je je gezicht ’s ochtends én ’s avonds consequent reinigt en de juiste producten gebruikt voor je huid om het vochtgehalte in balans te houden. Je huid wordt namelijk steeds kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. Denk maar eens aan luchtvervuiling en de zon.

Goede zonbescherming

Nog belangrijker dan een anti-agingcrème is daarom een goede zonbescherming. De zon is de grootste boosdoener bij huidveroudering: meer dan 80% van alle rimpels en pigmentvlekken wordt door uv-straling veroorzaakt. Deze uv-stralen zijn het hele jaar door aanwezig. Je kunt je dus het beste elke dag insmeren met een dagcrème met uv-filter. Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte zonnestralen.

Veranderende behoeften

De behoeften van je huid veranderen door de jaren heen. Waar je vroeger behoefte aan had, werkt nu misschien niet meer. Bij Dokter André kun je dan een analyse laten doen om je huid (opnieuw) te leren kennen. Ter aanvulling van een goede verzorging, kun je volgens werken aan huidverjonging door bijvoorbeeld een rimpelbehandeling te ondergaan.

Over Dokter André

Wil je lijntjes verminderen en weer een strakke huid? Dokter André staat voor je klaar met een luisterend oor en persoonlijke aandacht voor jouw wensen. Zo kun je bij hem terecht voor een rimpelbehandeling, botox, fillers of Profhilo om huidveroudering aan te pakken. Ook geeft hij je graag tips over de juiste verzorging voor jouw huid. Neem gerust contact op!

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak