Blog

Veel zaken die te maken hebben met jeugd, heb je met plezier achter je gelaten. Studeren, jeugdige onzekerheden, gierende hormonen… Meewarig zie je je puberzoon of -dochter door de fase gaan die je zelf gelukkig al heel lang geleden hebt afgesloten. Maar er is één ding dat je graag terug zou willen, maar nooit krijgt. En dat is de mooie, gladde huid die hoort bij het jong zijn.

frisse look

Huidveroudering

Want de laatste jaren zie jij jouw huid steeds meer achteruitgaan. Die eens zo stralende huid vertoont nu echt de eerste tekenen van huidveroudering. Vreselijk vind je het niet, maar je ziet die lijntjes en rimpeltjes toch liever vertrekken. Er zijn veel mogelijkheden om je huid een opfrisser te geven. Maar misschien vind je het lastig te weten wat verjongingsbehandelingen nou precies behelzen.

Fijne lijntjes en rimpeltjes

Dokter André is cosmetisch arts en kan je alles vertellen over huidverbetering of -verjonging. Maar allereerst is het nuttig te weten wat huidveroudering nu precies is. Doordat je gezichtsuitdrukkingen vaak herhaalt, worden er fijne lijntjes gevormd in je huid. Een jonge en vitale huid lost dit op door collageen en elastine aan te maken. Dit zijn belangrijke bouwstenen die zorgen voor stevigheid en elasticiteit. Maar naarmate je ouder wordt, neemt de productie van deze stoffen steeds meer af. Het gevolg? Een verslapte huid die elasticiteit en weerbaarheid mist, waardoor lijntjes en rimpeltjes tevoorschijn komen.

Steeds meer methodes

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer geavanceerde methodes om je huid enorm te verbeteren. En Dokter André weet hier natuurlijk alles van. Met enthousiasme vertelt hij: ‘Graag vertel ik mensen meer over de mogelijkheden. Neem nu bijvoorbeeld fillers, en dan met name hyaluronzuurfillers. Hyaluronzuur is een wateraantrekkende stof die bijna overal in ons lichaam voorkomt, en vooral in ons grootste orgaan, de huid, een belangrijke functie vervult. Het zorgt namelijk voor stevigheid en elasticiteit.’

Nieuwe producten

‘Er zijn een paar fabrikanten in de wereld die in hun laboratoria dit hyaluronzuur kunnen produceren’, vervolgt Dokter André. ‘Dit leveren ze aan andere producenten die daar weer nieuwe producten van maken voor geneeskundige en cosmetische toepassingen. Hierbij kun je denken aan Stylage, een filler met hyaluronzuur. Als arts houd ik mij tegenwoordig vooral bezig met de medisch-cosmetische behandelingen, waaronder fillers, waarbij de kwaliteit van de huid verbeterd wordt en de lippen meer volume en een gezondere uitstraling krijgen. Zelf werk ik graag met Stylage, vooral wanneer ik de lippen doe.’ Maar ook andere fillers van Belotero en Aliaxin gebruik ik graag afhankelijk van het toepassingsgebied.’

What you see is what you get

Dokter André legt uit: ‘Stylage bevat namelijk een speciale toevoeging (Mannitol) die ervoor zorgt dat er minder zwelling ontstaat door de prikjes. Op die manier is al tijdens en na de behandeling het uiteindelijke effect goed zichtbaar. Kortom: what you see is what you get.’ Verder benoemt Dokter André: ‘Ook voor andere toepassingen zoals diepe lijnen of plooien maak ik graag gebruik van Stylage, omdat eventuele ontstane roodheid door de prikjes met dit product weer snel verdwijnen. Zo kunnen mijn cliënten meteen na de behandeling hun dagelijkse activiteiten weer hervatten. Wel raad ik hen aan de eerste dagen na de behandeling niet zwaar te sporten, maar dat geldt voor alle behandelingen met fillers of met botox!’

Behandeld

Er zijn veel fabrikanten die hyaluronzuur leveren voor fillerbehandelingen. Deze fabrikanten behandelen het hyaluronzuur zodanig, dat het die eigenschappen heeft die nodig zijn in de verschillende toepassingsgebieden. Deze toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld:

  • lippen
  • rimpels
  • gezichtsplooien

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak