Blog

Botox roept waarschijnlijk beelden op van een gladgestreken huid. Een spuitje waarbij lijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar een botoxbehandeling doet veel meer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat botox niet alleen rimpels kan behandelen, maar je ook van chronische hoofdpijnklachten en tandenknarsen kan afhelpen? En dat is nog niet alles!

botox

Spierverslapper

Botox is een spierverslapper en neemt daardoor spanningen uit je gezicht weg. Dit is een goede oplossing als je spanningshoofdpijn of migraineklachten hebt. Wanneer je voor je gevoel alle medicatie al geprobeerd hebt, maar deze niet aanslaat of niet goed verdraagt, dan is botox een goed alternatief. Door de ontspanning van je spieren, worden pijnklachten verminderd en toekomstige aanvallen tegengegaan.

Effect bij hoofdpijn

Ervaar je een hamerend gevoel op je hoofd of juist een drukkend gevoel op je oog, dan kan een botox-injectie verlichting bieden. Vaak werkt het minder effectief bij acute migraine, en symptomen die omschreven kunnen worden als splijtende hoofdpijn of steken tussen de ogen. Na een paar dagen kun je al een effect merken en dit houdt zo’n drie tot vijf maanden aan. Het aantal hoofdpijnaanvallen neemt af, de aanvallen duren minder lang en voelen minder intens aan.

Tandenknarsen

Word je vaak wakker met pijnlijke kaakspieren of hoofdpijn? Grote kans dat je in je slaap tandenknarst of kaakklemt. Dit wordt ook wel ‘bruxisme’ genoemd. Het ontstaat wanneer de spierspanning in de kaken hoger is, bijvoorbeeld door stress. De kaakspieren zijn dan overactief en blijven niet alleen tijdens het kauwen, maar dag en nacht in beweging. Je tanden en kiezen kunnen hierdoor gevoeliger, beschadigd of versleten raken.

Ontspannende werking

Door een beroep te doen op botox, worden kaakproblemen op een vergelijkbare manier aangepakt. De spierspanning wordt verlaagd, zodat de kauwspieren minder belast worden. Dit heeft een kalmerende werking op je gezicht. Je krijgt een rustigere uitstraling en je kunt weer gaan genieten van een goede nachtrust.

Ooglift

Heb je last van (over)hangende oogleden, dan kan dit een vermoeide oogopslag tot gevolg hebben. Je hoeft hiervoor niet gelijk een ooglidcorrectie te ondergaan, maar kunt ook botox toepassen om weer een open blik te creëren. Door een minimale hoeveelheid botox rond je wenkbrauwen en kraaienpootjes, krijgen je oogleden een subtiele lift. Als je je fronsrimpel ook nog behandelt, geeft dit een extra liftend effect aan je wenkbrauwen. Zo is het drukkende gevoel op je oogleden ook minder.

Transpiratie

Botox is niet alleen voor je gezicht. Ook andere delen van het lichaam kunnen behandeld worden. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van overmatig transpireren. Door een botox-injectie worden de zenuwen van de zweetklieren afgesloten, zodat de productie van zweet stil komt te liggen. Zo kun je maandenlang genieten van een frisse uitstraling. Geen klamme handen, natte oksels of zweetplekken meer dus!

Over Dokter André

Benieuwd naar de mogelijkheden van botox? Of je nu de lijntjes op je gezicht wilt aanpakken of een oplossing zoekt voor een van bovenstaande problemen, Dokter André luistert graag naar je wensen en voorziet je altijd van een passend advies voor jouw situatie. Schroom dus niet om contact op te nemen en ontdek of botox iets voor jou kan zijn!

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak