Blog

Dat de zin ‘te mooi om waar te zijn’ belangrijk is om in je achterhoofd te houden, blijkt wel uit de situaties waarin het misgaat. Helaas komt het nog geregeld voor dat mensen besluiten de stap te wagen naar een cosmetische behandeling, en vervolgens van een koude kermis thuiskomen.

mooi

Teleurstellingen

Het gebruik van fillers en dergelijke ingrepen is steeds toegankelijker, en steeds meer mensen kiezen voor zo’n behandeling. Jammer genoeg betekent dat ook dat andere mensen daarop inspelen, en niet altijd op een wenselijke manier. Aanbiedingen, prijsstunters, bodemprijzen: het lijkt aantrekkelijk, maar leidt vaak tot teleurstellingen.

Voordelige fillers

Suze (34) overkwam het ook. ‘Achteraf kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan natuurlijk’, vertelt ze. ‘Maar de website zag er echt professioneel uit. Daarbij onderschatte ik hoeveel er fout kan gaan bij het plaatsen van lipfillers. En toen ik zag dat er een aanbieding op de site stond, was ik om. Perfect natuurlijk, fillers voor een voordelig prijsje! De kliniek waar ik terecht kwam, zag er op zich best netjes uit. Maar achteraf blijkt dat de mensen die er werkten, niet waren opgeleid om cosmetische behandelingen uit te voeren.’

Blauwe plekken

‘Nog steeds vind ik dat enorm kwalijk’, vervolgt Suze. ‘Wanneer je werkt met iemands gezicht, moet je gewoon weten hoe dat in elkaar zit. Je kunt niet bepaalde aspecten veranderen of aanpassen zonder voldoende kennis, en dat gebeurt wel.’ Suze onderging de behandeling op dat moment wel. In eerste instantie leek er niet veel mis en enthousiast keerde ze huiswaarts. Maar niet veel later werd ze geconfronteerd met een heel ander beeld in de spiegel. ‘Mijn lippen bleven zwellen, er vormden blauwe plekken rond mijn mond en het deed pijn.’

Afgescheept

‘Ik schrok me natuurlijk rot, hier was niets over verteld. In paniek belde ik de kliniek op. Ze vertelden me dat mijn huid overgevoelig was en de zwelling na een paar dagen wel zou afnemen. Ik voelde me afgescheept. Hier kon ik niets mee, en mijn angst werd totaal niet serieus genomen.’ Suze besloot het er niet bij te laten zitten en professionele hulp in te schakelen. ‘In de dagen daarna ben in naarstig op zoek gegaan naar iemand die me wél kon helpen. Zo ben ik bij dokter André terechtgekomen.’

Uit de brand

‘Met speciaal oplossingsmiddel heeft dokter André de filler uit mijn lippen verwijderd. Hij vertelde me dat binnen een paar dagen de filler zou oplossen en door je lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. Gelukkig had dit snel effect en keerden mijn lippen terug naar hun normale staat. In de periode daarna was ik wel even ‘genezen’ van mijn wens voor vollere lippen. Maar, en misschien verklaren mensen me nu voor gek, tóch ben ik weer voor fillers gegaan. Dit keer laat ik het alleen uitvoeren door iemand die wél weet wat hij doet, kennis heeft van het gezicht en nooit meer zal doen dan nodig. Dokter André heeft me echt uit de brand geholpen.’

Professioneel advies

Bij dokter André komen helaas zo nu en dan mensen die een mislukte behandeling hebben gehad en van de gevolgen af willen. ‘Natuurlijk help ik hen graag. Wel moet ik eerst beoordelen of het medisch verantwoord is om op korte termijn te behandelen. Wanneer dat niet direct kan, zijn mensen soms teleurgesteld maar wel blij dat ze een professioneel advies krijgen. In de meeste gevallen is een behandeling mogelijk, al gaan er soms een aantal maanden overheen.’

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak