fbpx

Wat je moet weten over botox

Wat-is-botox

Toen je jong was, dacht je ongetwijfeld: ‘ik wil echt mooi en gezond ouder worden later’. Maar als je nu in de spiegel kijkt, ben je misschien helemaal niet zo tevreden met het gezicht dat terug staart. Het leven laat zijn sporen na, en niet altijd zoals je wilt. Wanneer je niet blij bent met hoe je eruit ziet, kun je in bepaalde gevallen kiezen voor een botoxbehandeling. Maar waarbij kun je botox inzetten en hoe werkt het? Dokter André kan je er alles over vertellen.

Wat doet botox?

Simpel gezegd zorgt botox ervoor dat je spieren ontspannen, waardoor rimpels minder opvallen. Ga maar eens na. Wanneer je je wenkbrauwen fronst, zie je altijd extra veel rimpels in je gezicht. Dat komt omdat je dan veel spieren hebt aangespannen. Met botox kunnen er heel gericht spiertjes aangeprikt worden, zodat bepaalde rimpels niet meer ontstaan. Hierbij is het belangrijk dit heel nauwkeurig te doen, zodat er geen zogenaamd ‘bevroren’ gezicht ontstaat.

Hoe is botox ontstaan?

Wat is eigenlijk de oorsprong van botox? Botox is ontdekt door de ziekte ‘botulisme’. Dit werd veroorzaakt door een giftige stof die mensen en dieren kunnen binnenkrijgen bij het eten van besmet voedsel. Toen de giftige stof ‘botuline toxine’, de boosdoener, ontdekt werd, bedachten onderzoekers dat het in een gezuiverde en sterk verdunde vorm goed gebruikt kon worden bij verschillende ziektebeelden. Naderhand viel op dat na behandeling met botox in het gezicht (voor zogenaamde 'tics') de rimpels verminderden.

Spanningshoofdpijn te verminderen met botox

Is botox gevaarlijk?

Wanneer je het bovenstaande leest, kun je misschien zenuwachtig worden. Maar dat is nergens voor nodig. Wanneer botox op een veilige, goede manier wordt toegepast, is het niet gevaarlijk. In een betrouwbare kliniek werken de specialisten hygiënisch en hebben zij veel kennis over de juiste toepassing, zoals bij Dokter André. Daarnaast is botox een tijdelijk product – na ongeveer drie tot zes maanden werkt het middel uit.

Wat voor behandelingen zijn er?

Er zijn verschillende typen botoxbehandelingen waarvoor je kunt kiezen. Uiteraard om rimpels te verminderen, maar ook voor heel andere, misschien onverwachte doeleinden. Zo kan botox worden ingezet om spanningshoofdpijn te verminderen. Maar ook is het effectief tegen tandenknarsen en overmatig transpireren.

Hoe ziet de nazorg eruit?

De dag nadat je een botoxbehandeling hebt gehad, is het verstandig bepaalde zaken te vermijden. Denk aan:

- sauna
- zonnebank
- intensief sporten
- te veel alcohol

Deze activiteiten verhogen namelijk de doorbloeding, waardoor het product vroegtijdig kan worden afgevoerd uit je lichaam. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Daarnaast is het verstandig tot 3 uur na de behandeling niet voorover te buigen of plat te liggen. Maar je zult altijd goed geïnformeerd worden over de passende nazorg.

Iets voor jou?

Een botoxbehandeling is een effectieve en veilige oplossing als jij af wilt van rimpels, transpireren of hoofdpijn, mits het door een expert wordt uitgevoerd. Dokter André is opgeleid tot cosmetisch arts en heeft jarenlang ervaring met cosmetische behandelingen. Daarom ben je bij André in de goede handen. Nieuwsgierig wat hij voor je kan betekenen? Neem gerust contact op!