fbpx

Tips voor na een botoxbehandeling!

botoxbehandeling

Al een aantal jaren lijkt het taboe op botox steeds meer te vervagen. Vrouwen zijn niet bang om een storende rimpel te laten verdwijnen of juist een groter gebied aan te pakken met injectables. Een goed teken, want als het gesprek gevoerd kan worden, kun je ook spreken over waar een kwalitatief hoogwaardige behandeling mogelijk is. Toch bestaan er nog vraagtekens over een botoxbehandeling. Wat houdt het eigenlijk in? Wat gebeurt er met mijn gezicht? Maar misschien nog een belangrijkere vraag: hoe ziet de nazorg eruit?

Botox

Wanneer jij storende rimpels grondig wilt aanpakken, is botox geschikt. Botox is een natuurlijk eiwit van een bacterie dat spieren kan verslappen. Het eiwit wordt ingebracht door kleine injecties in de gezichtsspieren. Als reactie wordt je zenuwimpuls geblokkeerd, waardoor je spieren ontspannen. De ontspanning zorgt ervoor dat je bovenliggende huid gladder wordt. Overigens kan botox ook tegen hoofdpijn, migraine, tandenknarsen en overmatig zweten gebruikt worden.

Behandeld, en nu?

Zodra de behandeling is uitgevoerd, is het belangrijk de huid goed te verzorgen. Maar wat kun je eigenlijk verwachten na de botoxbehandeling? Na de behandeling zal je huid gevoelig zijn en wellicht ontstaan er beurse plekjes. Schrik hier niet van, want dit is volstrekt normaal. Dit verdwijnt na verloop van tijd vanzelf. Wel is het belangrijk om je huid te beschermen met zonnebrand. De plekjes waar de huid open is door de injectienaald kunnen door zonschade pigmentvlekjes worden. Hoewel in de regel de plekjes binnen een paar uur al verdwijnen, of zelfs op het moment dat je de deur uitstapt, kun je op het gebied van huidverzorging nooit te veel doen.

Na een botoxbehandeling is het belangrijk om je huid goed te verzorgen.

Wel of geen producten?

Direct na de behandeling wordt afgeraden make-up op te doen. De eerste twee tot vier uur moet je huid schoon blijven. Zo geef je de prikgaatjes de ruimte om te sluiten. Producten die wel gebruikt mogen worden, zijn milde schoonheidsproducten om te reinigen. Laat de mogelijk irriterende producten als scrubs dus nog wel eventjes achterwege, om het helingsproces niet te verstoren.

De dagelijkse activiteiten

In principe mag je direct na de behandeling bepaalde dagelijkse activiteiten uitvoeren. Wel zijn er bepaalde punten die je in acht moet nemen. De eerste 24 uur na de behandeling raden we af om te gaan sporten. Vermijd de eerste week na de behandeling eventuele druk op het behandelde gebied. Op deze manier zorg je ervoor dat je resultaat zo mooi mogelijk wordt.

Persoonlijk advies

Mocht je meer vragen hebben over de nazorg of behandeling, dan kun je bij Dokter André terecht voor deskundig en persoonlijk advies. Er wordt goed gekeken naar jouw huidstructuur, de behoeftes van je huid en jouw wens. Naast botox, is het ook mogelijk om je huid te behandelen met fillers of een profhilobehandeling. Beide methodes zorgen ervoor dat de huid stralender, frisser en fitter gaat ogen.

Dag slappe huid!

Is het tijd om gedag zeggen tegen je slappe huid? Neem gerust contact op. Dokter André volgt regelmatig aanvullende opleidingen. Zo zorgt hij ervoor dat hij bij blijft rond alle nieuwe ontwikkelingen. Naast deskundigheid staan er drie andere pijlers centraal in de praktijk: oprechte belangstelling, hoge kwaliteit en respect. Alle aandacht voor jou! Je bent van harte welkom.