fbpx

'Mijn huid was er slecht aan toe na jarenlang onbeschermd zonnen'

huid

Bijna iedereen vindt het lekker om zo nu en dan wat zonnestralen mee te pikken. Lekker op een terrasje in het zonnetje, of even in de achtertuin bijkleuren… Toch is uv-straling niet altijd even goed voor ons. Sterker nog, het veroorzaakt meer dan tachtig procent van de rimpels en verminderde huidelasticiteit. Lisette (44) ervoer dat ook. Ze had last van een snel verouderde huid. Daar besloot ze iets tegen te doen.

Laks en lui

'Al vanaf jongs af aan ben ik verkeerd bezig geweest. Zonnebrand? Dat woord kende ik bij wijze van spreken niet eens. Ik hoefde mij namelijk nooit in te smeren. Althans, dat dacht ik. Mijn huid is namelijk helemaal niet gevoelig voor verbranden. Daarom werd ik wat laks en lui wat betreft het insmeren. Ik lag uren lang in de zon en werd lekker bruin, maar de problemen kwamen natuurlijk later wel tevoorschijn.'

Oud vrouwtje

'Dat bleek ook het geval te zijn. Mijn huid was er slecht aan toe na jarenlang onbeschermd zonnen. Ongeveer eind dertig leek ik al veel ouder dan ik daadwerkelijk was. Ik voelde mij echt een oud vrouwtje wanneer ik in de spiegel keek. Er waren al lelijke rimpels rond mijn ogen ontstaan en aanwezige fijne lijntjes op mijn wangen. Dan heb je toch een beetje spijt dat je je niet goed beschermde tegen de zon.'

'Ik hoefde mij namelijk nooit in te smeren. Althans, dat dacht ik.'

Uitproberen

'Natuurlijk wist ik maar al te goed dat mijn verouderde huid mede mijn eigen schuld was. Daar baalde ik van, en wilde er graag zo snel mogelijk vanaf. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een oplossing. Als eerste poging om mijn huidveroudering aan te pakken, volgde ik diverse tips op van het internet. Zo ging ik fanatiek aan de slag met hydrateren en reinigen, gezond eten en natuurlijk smeerde ik mij goed in met zonnebrand. De tips hielpen ook zeker om mijn lichaam en huid gezonder te maken. Maar gedane zaken nemen geen keer, en de rimpels bleven zichtbaar.’

Grof geschut

'Na wat rondgevraagd en gekeken te hebben, kreeg ik de tip eens bij Dokter André op consult te gaan. André is een cosmetische arts die zowel aan botox en fillers doet. Zijn manier van werken sprak mij erg aan. Gewoon één op één en rustig de tijd nemen om de behandeling zorgvuldig uit te stippelen. Tijdens het kennismakingsgesprek legde ik mijn probleem uitgebreid uit en zijn we tot de conclusie gekomen dat een profhilobehandeling het meest geschikt was voor mij.’

De behandeling

Andre vertelt: 'Lisettes behoefte lag vooral bij het gezonder en sterker worden van haar huid. Vandaar de keus voor een profhilobehandeling. Profhilo is een zuivere hyaluronzuur. Deze stof wordt in de huid aangebracht, zodat het hyaluronzuur zich langzaam verdeelt in de huid. Hierdoor worden de cellen in de huid weer gezonder en sterker, met als effect meer productie van collageen en elastine. De huid wordt simpelweg weer mooier en strakker.'

Waargemaakte belofte

'En de belofte voor een mooie en strakke huid is zeker waargemaakt,’ vertelt Lisette enthousiast. ‘Het eindresultaat was pas écht te zien naar mijn tweede behandeling. Na de eerste keer waren mijn rimpels al sterk verminderd, maar na de tweede keer waren alle probleemzones sterk verbeterd. Ik kan weer blij en zelfverzekerd in de spiegel kijken. Echt een aanrader voor vrouwen of mannen die met een verouderde huid en onzeker gevoel rondlopen!'