fbpx

Vroegtijdige huidveroudering? Je bent zo jong als je je voelt!

huidveroudering

Of je nu 30 of 60 bent, rimpels krijgen we allemaal. Maar als je gezicht meer rimpels telt dan je werkelijke leeftijd, kan dit een behoorlijke sociale drempel zijn. Mensen die jou voor het eerst ontmoeten, schatten je al gauw ouder en behandelen je daardoor ook anders. Vergeleken met de gladgestreken gezichten van je vriendinnen, lijk jij het moederfiguur. Hoe komt het toch dat de rimpels bij jou zo aanwezig zijn en bij anderen niet? En belangrijker: wat kun je aan deze vroegtijdige huidveroudering doen?

Vroegtijdige huidveroudering

Halverwege de 20 begint de cellenfabriek vanbinnen gebreken te vertonen. De celvernieuwing mindert vaart, de productie van collageen en elastine neemt af, en de bescherming van de huid vermindert. Externe vrije radicalen (door bijvoorbeeld uv-straling of roken) vallen de huid aan, met schade aan het DNA tot gevolg. In grote hoeveelheden zorgt deze schade er al snel voor dat de huid overbelast raakt. De huid kan zich dan minder goed herstellen, waardoor restschade in de cellen achterblijft.

Genenloterij

Voor een groot deel is de mate waarop we verouderen genetisch vastgesteld. Wanneer je niet de genenloterij hebt gewonnen, sta je dus al snel met 1-0 achter. Als je ziet dat familieleden al vroeg grijs worden en te maken krijgen met diepe rimpels, is de kans groot dat jou dit lot ook te wachten staat. Maar toch kun je zelf invloed uitoefenen door je levensstijl.

Onbeschermd zonnen

Een van de grootste vijanden van de huid is langdurige blootstelling aan uv-straling. Maar wat je in je lichaam stopt is ook een grote factor. Roken, alcohol en de verkeerde eetgewoontes zijn allemaal in verband gebracht met vroegtijdige huidveroudering. Heb je een keer toch te veel gedronken of verkeerd gegeten? Zorg dan in ieder geval dat je een goede nachtrust krijgt. Dit is van belang voor een goed herstel van je huid – en is extra belangrijk bij chronische stress.

Beperk de schade door een aantal veranderingen aan te brengen in je leefstijl

Juiste verzorging

Om de schade te beperken, kun je een aantal veranderingen aanbrengen aan je leefstijl. Reinig je gezicht dagelijks om dode huidcellen te verwijderen. Draag elke dag een product met SPF dat beschermt tegen uv-A en uv-B. Wanneer je in een stad woont en te maken hebt met luchtvervuiling, biedt een vitamine C-serum de nodige bescherming. Het eten van groente en fruit met antioxidanten helpt je huid te beschermen tegen oxidatieve stress. Drink daarnaast genoeg water om de afvoer van afvalstoffen te ondersteunen.

Botox en fillers

Lukt het niet om de effecten van een langdurig ongezonde leefstijl ongedaan te maken? Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om van je rimpels af te komen. Zo kun je bij Dokter André terecht voor botox of fillers om rimpels te verminderen. Een botox-injectie zorgt ervoor dat de spieren ontspannen en zodoende rimpels vermindert. Fillers bestaan uit een bewerkte vorm van de lichaamseigen stof hyaluronzuur, waardoor het volume van de huid weer toeneemt. Het pakt niet alleen rimpels aan, maar verstevigt de huid ook.

Profhilo

Wil je van je rimpels af, zonder chemische toevoegingen? Dan biedt Profhilo uitkomst. Een superzuivere vorm van hyaluronzuur wordt dan met een speciale techniek in de huid geïnjecteerd, waarvanuit deze stof zich gaat verdelen in de huid. De cellen in de huid worden zo sterker en gezonder, zodat er meer collageen en elastine gevormd wordt.

Persoonlijk advies

Benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend consult. Dokter André voorziet je graag van een uitgebreide uitleg en persoonlijk advies. Met zijn ruime ervaring en kennis hoef je niet bang te zijn voor een onnatuurlijk resultaat. Bovendien gaat hij altijd stapsgewijs te werk om een subtiel effect te geven. Zijn motto? Less is more!