fbpx

Wat kun je doen bij dunnere lippen door huidveroudering?

Dunnere lippen door huidveroudering

Bij het ouder worden denken we vaak aan grijze haren, kraaienpootjes en een slappere huid. Waar velen niet bij stilstaan, is dat ook de lippen door de jaren heen veranderen. Je lippen worden dunner, vertonen contourzwakte en ontwikkelen kleine, verticale rimpeltjes. Zijn fillers bij dunnere lippen door huidveroudering de oplossing

De oorzaak van dunner wordende lippen

Zie de huid als een orgaan. Ondanks het beschikken over een andere textuur, zijn de lippen een onderdeel van dit orgaan. Zij worden daarom net zo aangetast door huidveroudering als de rest van de huid. Huidveroudering wordt zichtbaar rondom het dertigste levensjaar. De oorzaak is dat de aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine achteruit gaat. Daarbij spelen UV-schade, genetica en botafbraak een grote rol. Botafbraak en tandverlies laten, door gebrek aan ondersteuning, de lippen dieper in het gezicht vallen.

Vertraag zelf het proces

Er zijn manieren om het verouderingsproces van de lippen te vertragen. Kies ten eerste voor een lippenbalsem met SPF van minimaal factor 30. Lippen worden vaak vergeten tijdens het insmeren. Dit kan zorgen voor UV-schade, een grote oorzaak van rimpels. Gebruik daarnaast een lipgloss met hyaluronzuur. Het zuur houdt vocht vast en ondersteunt het weefsel van de lippen. En tenslotte: neem genoeg vitamine D en calcium. Het zijn vitaminen en supplementen die de botten stevig houden. Ze kunnen botverlies lichtelijk afremmen.

Het nieuwe (oude) spiegelbeeld

Ouder worden is onoverkoombaar. Het gezicht wat al jaren naar je terugkijkt in de spiegel, begint andere tekenen te laten zien. Het zijn tekenen die we niet altijd mooi vinden aan onszelf. Daar houden velen graag de regie over! Misschien kom jij ook op een punt dat je een cosmetische behandeling overweegt. Welke behandeling past het beste bij dunne lippen?

Lippen om te zoenen

Een manier om direct volle, gezonde en gehydrateerde lippen te krijgen, is met behulp van een fillerbehandeling. De huid wordt tijdens deze behandeling opgevuld met een vloeistof op basis van hyaluronzuur. Doordat het middel van nature door ons eigen lijf wordt gemaakt, is het biologisch afbreekbaar. Het resultaat is daarom tijdelijk en de behandeling dient na 9 tot 12 maanden herhaald te worden.

Fillers door dokter André

Het injecteren van lipfillers is een type behandeling die wij bij dokter André Beautyworld aanbieden. Merk jij dunnere lippen door huidveroudering te hebben? En wil je weten of een behandeling met lipfillers iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een eerlijk en vrijblijvend advies.