fbpx

'Botox heeft er echt voor gezorgd dat mijn spanningshoofdpijn is verzacht'

Botox

Thuiswerken heeft veel invloed op je lichaam. Waarschijnlijk heb jij je luxe bureaustoel van kantoor moeten inruilen voor een middelmatige stoel. Daardoor ga je vanzelf in oncomfortabele houdingen zitten, waar weer klachten uit voortkomen. Jill (47) werkt al een aantal maanden thuis: 'En ik merkte dat dit op een gegeven moment écht ten koste ging van mijn lichaam. Want niet alleen kreeg ik rugklachten, maar ik had ook last van spanningshoofdpijn.'

Niet zorgvuldig

'Zodra je te horen krijgt dat je thuis moet werken, ben je daar natuurlijk niet gelijk op voorbereid. Ik moest eerst echt mijn draai vinden met het thuiswerken. Die heb ik uiteindelijk kunnen vinden qua werk, maar ik paste niet goed op mezelf. Ik zat elke dag aan mijn keukentafel op een ongeschikte stoel. Bovendien had ik mijn laptop op een te lage hoogte, waardoor mijn nek vaak in een verkeerde houding zat. Op het internet lees je hoe belangrijk een goede houding is, maar ik dacht dat het wel meeviel.'

Drukkende pijn

'Toen ik op een dag weer achter mijn computer zat, voelde ik echter de gevolgen van mijn slechte houding. Ik was bezig met het verwerken van mijn mail toen ik een drukkende pijn aan beide kanten van mijn hoofd begon te voelen. Het voelde net alsof ik een te strakke band om mijn hoofd heen zat. Ik schoof het op de drukke dag die ik toen had. Iedereen heeft weleens last van spanning. Maar deze drukkende pijn begon steeds vaker voor te komen.'

Botox helpt ook tegen medische problemen

Doktersbezoekje

'Wanneer zo'n soort pijn regelmatig voorkomt, begin je je toch wat zorgen te maken. Daarnaast beïnvloedde het mijn werk ook, omdat ik mij moeilijk kon concentreren met hoofdpijn. Daarom ben ik voor de zekerheid naar de dokter gegaan. Daar werd mij duidelijk dat ik last had van spanningshoofdpijn. In die zin heeft mijn lichaam mij wel eventjes op mijn vingertjes getikt. Doordat ik een aantal maanden een verkeerde houding heb aangenomen, stonden mijn nekspieren op spanning. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik spanningshoofdpijn kreeg.'

Verrassende oplossing

'Aspirientjes slikken, rust nemen, hoofdmassages, het hielp wel iets, maar niet voldoende. Totdat ik een tip uit onverwachte hoek kreeg. Ik bezocht de cosmetisch arts vanwege een diepe fronsrimpel, en hij gaf aan dat botox ingezet kan worden om spanningshoofdpijn te verminderen. Om eerlijk te zijn vond ik het een gek idee. Botox associeerde ik altijd met huidverstrakking, niet als medisch middel. Maar ik dacht: nooit geschoten is altijd mis. Bovendien vertrouw ik Dokter André.'

Fijne ervaring

'En dat bleek wederom terecht te zijn. Mijn fronsrimpel is weg, waardoor ik een stuk vriendelijker oog. Maar minstens zo belangrijk: ook mijn spanningshoofdpijn is sterk verminderd. Ik heb niet meer constant dat drukkende gevoel en dat zorgt ervoor dat het thuiswerken ook weer een stuk gemakkelijker gaat. Soms zitten de beste oplossingen in de meest onverwachte hoekjes.'