fbpx

Botox tegen zweet: ‘eindelijk van mijn zweetplekken af’

Botox-tegen-zweet

Botox wordt veel gebruikt tegen rimpels en andere vormen van huidveroudering. Maar wist je dat botox ook effectief kan zijn tegen (overmatig) zweten? Steeds meer vrouwen gebruiken botox om hun zweetplekken te verminderen. En de voordelen spreken voor zich. Make-up die de hele dag blijft zitten in plaats van uit te lopen door het zweet. Geen klotsende oksels meer tijdens die belangrijke presentatie. Minder vaak je kleding wassen... In dit artikel neemt Dokter André jou mee in de voordelen van botox tegen zweet.

Waarom helpt botox tegen zweten?

Botox blokkeert de stof acetylcholine. Deze stof geeft zenuwprikkels door aan de spieren en de zweetklieren. Als je botox inspuit, werken de zweetklieren minder goed. Hierdoor zul je een stuk minder transpireren. Het duurt even voordat het zweten minder wordt. Vaak duurt het tussen de twee dagen en twee weken. Maar effectief is het zeker! Zó effectief zelfs dat sommige zorgverzekeraars de behandeling vergoeden. Die vergoeding ontvang je pas als een medisch specialist heeft vastgesteld dat je overmatig zweet (hyperhidrosis).

Plekken waar de botox goed werkt

Een populaire plek voor botox tegen zweten is onder de oksels. Dat is niet zo vreemd, want dit is de plek waar mensen het meeste zweten. Bij deze behandeling wordt de botox in kleine hoeveelheden onder de opperhuid gespoten. Ook overmatig zweten op andere locaties zou behandeld kunnen worden, al is dit niet gebruikelijk. Bij Dokter André maken we hier geen gebruik van, omdat een behandeling in zones als handen of voeten als te pijnlijk wordt ervaren.

Zweetplekken aanpakken met botox

Korte behandeling, langdurig resultaat

Bij een botoxbehandeling tegen zweten, worden er meerdere kleine injecties gegeven. Bij de oksels gaat het bijvoorbeeld om 10 - 15 injecties en bij de voeten en handen om 30 injecties. In een mum van tijd loop je de behandelkamer uit in de wetenschap dat jij voorlopig niet meer zo zal zweten! Het effect houdt maximaal 6 maanden aan, daarna komen je zweetklieren weer op gang. Daarna kan je ervoor kiezen om nieuwe botox in te laten spuiten.

Ook minder transpireren?

Ben jij het zat om natte oksels te krijgen tijdens een paar kilometer fietsen? Of om jezelf de hele dag met deodorant op te frissen terwijl je het liefst onder de douche stapt? Denk dan ook eens aan een botoxbehandeling. Dokter André heeft jarenlange ervaring met cosmetische behandelingen, waaronder anti-transpiratiebehandelingen. Neem gerust contact op voor alle mogelijkheden!