Blog

Lachen is gezond! Iets minder leuk: het zorgt voor kraaienpootjes naast je ogen. Natuurlijk is dat geen reden om niet meer te lachen, maar je wilt er wel vanaf. De lachrimpels laten je oud ogen, terwijl je je jong voelt. Tijd om er wat aan te doen! Botox kan je helpen om voor eens en altijd af te rekenen met de vervelende rimpels. Lees er hier alles over.

kraaienpootjes

Lachrimpels

Kraaienpootjes zijn de rimpels naast je ogen, die met name verschijnen wanneer je lacht. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm, die veel weg heeft van het pootje van een kraai. Wanneer je de eerste lachrimpels op je gezicht ziet, kun je wel stellen dat je al heel wat hebt afgelachen. De kraaienpootjes worden soms gezien als iets charmants. Je kan immers zien dat iemand geniet van het leven. Toch kan het wel een storende factor zijn wanneer je in de spiegel kijkt. Leuk voor anderen, maar niet voor jou. Je bent nog jong en dat mag je best uitstralen!

Hoe ze ontstaan

Kraaienpootjes ontstaan letterlijk doordat je lacht. Bij het lachen trekt de huid rondom je ogen samen, waardoor plooien zich ontwikkelen. Wanneer je jong bent verdwijnen deze plooien na een lachbui weer. Maar bij het ouder worden gaat de productie van collageen omlaag, waardoor de huid minder elastisch wordt. Daardoor wordt de huid slapper en blijven de plooien in het gezicht staan. Meestal worden de eerste blijvende kraaienpootjes zichtbaar tussen het 30e en 40e levensjaar.

Hoe je ze kunt verminderen

Je kunt zelf proberen om je lachrimpels te verminderen. Bijvoorbeeld door je huid goed te hydrateren, je ogen tegen zonlicht te beschermen en een voedende oogcrème te gebruiken. Hiermee voorkom je verergering, maar je krijgt er de kraaienpootjes niet mee weg. De meest effectieve oplossing voor de lachrimpels is botox. Bij een botoxbehandeling worden de spiertjes die je gezicht rimpels bezorgen tijdelijk uitgeschakeld. Het gevolg is dat ze geen plooien meer kunnen veroorzaken. Dit resultaat blijft maximaal vijf maanden zichtbaar, afhankelijk van je huidconditie, leeftijd en spieractiviteit. Na deze periode is het mogelijk om de behandeling te herhalen. Omdat je lichaam de stof vanzelf weer afbreekt, is botox helemaal veilig.

Iets voor jou?

Voel je je nog jong, maar straalt je huid dat niet uit? Dan kun je kiezen voor een botoxbehandeling. Als je dat doet, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je in goede handen bent. Bij Dokter André kun je een gratis consult aanvragen. Tijdens dit vrijblijvende gesprek kijken we samen naar jouw huid. We bespreken je gewenste resultaat en stellen een behandelplan op om dat resultaat te bereiken. Op naar een stralende huid, die past bij hoe je je voelt. Zie ik je snel?

Fillers door dokter André

Het injecteren van lipfillers is een type behandeling die wij bij dokter André Beautyworld aanbieden. Wil je weten of een behandeling met lipfillers iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een eerlijk en vrijblijvend advies.

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak