Blog

Je leest het goed. Deze twee gaan namelijk goed samen. Correctie: de één gaat de ander tegen! Naast de cosmetische toepassing waarvoor het middel wordt gebruikt, is er ook een medische reden om botox te overwegen. Botox kan lokaal zorgen voor vermindering van transpireren. Maar hoe werkt het?

Botox zweten

Een wondermiddel

‘In mijn ogen is botox een wondermiddel’, aldus dokter André. Wat weinig mensen weten, is dat botox voor zoveel medische aandoeningen wordt gebruikt. Helaas worden de meeste behandelingen niet door de ziektekostenverzekeraars vergoed… Terwijl het voor cliënten een grote impact heeft op het dagelijks leven. Het kan bijvoorbeeld onzekerheden tackelen die voortkomen uit overmatig zweten. Je druk maken om kledingkeuzes en fysieke persoonlijke ruimte zijn vaak na de behandeling einde verhaal.

De behandeling

Bij overmatig transpireren zorgt de botox dat spiertjes van de zweetklieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Het gevolg is mooie droge oksels. Bij de behandeling worden na ontsmetting 20 kleine prikjes in de oksel gegeven met botox. Afhankelijk per persoon stopt het transpireren dan binnen enkele dagen tot 2 weken. De behandeling is wel voelbaar, ondanks de superdunne naaldjes, maar het is vooral de zoutoplossing waarin de botox is opgelost die even prikt. Het voelt een beetje of je met wondjes de zee in loopt.

Hoe lang werkt het?

Ook weer afhankelijk van persoon tot persoon werkt het meestal langer dan 2 maanden. Veel mensen vinden een behandeling bij het begin van het warme weer voldoende en komen slechts 1 keer per jaar. Een goede investering voor de lange termijn!

De veelgestelde vraag

Als je niet meer onder de armen transpireert, ga je dan ergens anders meer zweten? ‘Het antwoord op deze vraag is ‘nee’. Andere zweetkliertjes gaan niet extra zweet afscheiden’, verzekert dokter André.

Advies na de behandeling

Het advies is om tot 2 dagen na de behandeling niet intensief te sporten. Het innemen van een paracetamol voorafgaand aan de behandeling kan bij mensen met een lage pijngrens goed helpen. Andere plaatsen waar overmatig wordt gezweet zoals handen, voeten, hoofd kunnen ook met botox behandeld worden, maar dokter André doet dit niet vanwege de pijnlijkheid op die plaatsen.

Verhelp overmatig transpireren

Ben je klaar met de constante ongemakken? Of heb je vragen over de behandeling? Je kunt contact met ons opnemen. Wie weet is zweten straks einde verhaal!

Ook interessant voor jou

‘Eindelijk ben ik af van die storende rokerslijntjes!’

Lees verder

‘Ik durf mensen weer met een open blik aan te kijken’

Lees verder

Dokter André is kundig en vriendelijk. Hij behandelt mijn gezicht met botox al sinds 2012. Altijd prachtig en blijft lang zitten. Ook prijstechnisch is hij beter dan alle andere artsen. Bovendien is hij eerlijk en smeert hij je nooit een behandeling aan, als hij er zelf niet achter staat. Een topadres!!

- Caroline

De eerste keer was al heel goed bevallen met prima resultaten, dus logisch dat we terugkeerden voor de volgende behandeling. Ook nu weer zeer prettige ontvangst en sfeer. Zeer kundig en goed advies. Absoluut een aanrader!

- Minouschka

Vriendelijk, eerlijk en erg vakbekwaam! Ik raad deze kliniek zeker aan. Ik kom zeker terug.

- Wouter

Maak gemakkelijk
online een afspraak