fbpx

Slechte gewoonte, slechte huid?

slechte-gewoonte-slechte-huid

Rimpels en fijne lijntjes, dat klonk vroeger nog zo ver weg. Maar voor je het wist, werd het ook voor jou realiteit. Huidveroudering is bijna niet tegen te houden. Het karakteriseert en beïnvloedt het aanzicht van je gelaat. Maar soms kan het een storende herinnering aan slechte gewoontes zijn.

Huidveroudering

Huidveroudering is bijna niet tegen te houden, en bovendien zijn er bepaalde invloeden van buitenaf die het proces verder versnellen. Vooral één bepaalde slechte gewoonte spant hierbij de kroon. Misschien verwachtte je het al, maar roken is de grote boosdoener op het gebied van huidveroudering.

Invloed van roken

Dat roken schadelijk is, weten we allemaal. Maar wat voor invloed heeft het op je huid? Een rokershuid kenmerkt zich vaak door een grauwe teint. Dat komt doordat nicotine de bloedvaten vernauwt, waardoor er minder zuurstof in het lichaam wordt verspreid. Ook zorgt het vaak voor geel verkleurde vingers en nagels. Maar één van de meest bekende problemen zijn de ‘rokerslijntjes’ rondom je mond. Die vormen door de herhalende beweging bij het roken van een sigaret en de versnelde afbraak van collageen en elastine. Het verschijnsel ‘rokerslijntjes’ komt overigens ook voor bij niet-rokers.

Je leefstijl

Om de rokerslijntjes aan te pakken, is het belangrijk om naar je leefstijl te kijken. Ten eerste is het natuurlijk wijs te stoppen met roken om erger te voorkomen. Ook gezond eten en voldoende drinken kan je huidconditie aanzienlijk verbeteren. Om je huid nog meer te ondersteunen, kun je bijvoorbeeld eens voedingssupplementen overwegen. Antioxidanten zoals vitamine C en D beschermen de huid en stimuleren de aanmaak van collageen.

Hyaluronzuur

Maar gedane zaken nemen geen keer. Ook als je je gewoontes hebt verbeterd, kun je huidveroudering niet ongedaan maken. Gelukkig is daar wat aan te doen met hyaluronzuur. Door behandelingen met Profhilo, een superzuiver onbewerkt hyaluronzuur, wordt de kwaliteit van de huid weer beter en wordt de huid mooier. Wat in vele jaren achteruitgegaan is, kan binnen enkele maanden duidelijk verbeterd worden. Door behandelingen met fillers op basis van hyaluronzuur kan het verloren gegane volume weer hersteld worden.

Gratis vrijblijvend consultgesprek

Of je nou lijntjes en plooien in je gezicht wilt verminderen, van je fronsrimpels af wilt, of volle, gezonde en glanzende lippen wilt: bij Dokter André ben je aan het juiste adres! Met zijn ruime ervaring als cosmetisch arts helpt hij je weer goed in je vel te zitten. Zijn doel is om je gezicht weer een frissere uitstraling te geven, waarbij de mimiek van je gezicht behouden blijft. Een natuurlijk resultaat dus. Tijdens de eerste, vrijblijvende afspraak bespreken jullie samen jouw wensen en verwachtingen. Dokter André neemt alle tijd voor je en voorziet je van een eerlijk advies. Jullie bekijken dan welke behandeling het beste bij je past.

Wist je dat…

… je ook van lachen rimpels krijgt? Omdat je je huid samenknijpt tijdens het lachen, houd je daar op lange termijn lachrimpels aan over. Deze vorm van rimpels wordt ook wel ‘kraaienpootjes’ genoemd. Gelukkig kunnen ook lachrimpels verminderd worden met een rimpelbehandeling!