fbpx

Dit wist je nog niet over lipfillers!

lipfillers

Lippen om te zoenen: wie droomt er niet van? Helaas zijn we niet allemaal gezegend met mooie, volle lippen. Misschien overweeg je zelfs lipfillers. Maar het is belangrijk om je goed in te lezen. Want wat weet jij eigenlijk over deze behandeling?

Het begin van lipfillers

Veel mensen denken dat het concept van lipfillers pas recent is ontstaan. Maar niets is minder waar. Wist je dat lipvergrotingen al in de negentiende eeuw werden gedaan? De behandeling verschilde wel enorm van hoe we het nu kennen, en was eigenlijk alleen voor de bovenste, rijkere laag van de bevolking. Bovendien is er door de jaren heen van alles en nog wat in de lippen Geïnjecteerd. Van silicone in de jaren zestig, tot aan collageen uit koeien in de jaren zeventig.

En nu?

Tegenwoordig wordt er vaak hyaluronzuur in de lippen gespoten. Dit is een huideigen stof die zorgt voor verbetering van de vorm en structuur van de lippen. Bovendien zijn lipfillers niet enkel en alleen meer voor de bovenste laag van de bevolking. Lipfillers werden ontzettend populair toen Kylie Jenner openlijk toegaf dat ze iets aan haar lippen had laten doen. Wist je dat, na haar verklaring, de vraag naar lipfillers binnen een dag met wel 70% steeg?

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Laat een behandeling altijd uitvoeren door een arts die daar gespecialiseerd in is. Het is en blijft een medische ingreep, dus laat het werk alsjeblieft aan de professionals over. Zij weten precies wat ze doen en wat het beste is voor jouw lippen. De behandeling is overigens niet pijnloos. Maar indien gewenst kunnen de lippen verdoofd worden door een injectie zoals bij de tandarts.

Na de behandeling kunnen de lippen tijdelijk wat gezwollen zijn en soms ontstaan er ook tijdelijk blauwe plekken. Maar dat is het meer dan waard, want het effect blijft wel 9 tot 15 maanden zichtbaar (uitzonderingen daargelaten)! Daarna kun je ervoor kiezen om de behandeling te herhalen. Het resultaat? Zachte, gezonde en goed gehydrateerde lippen, om te zoenen!

Waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn wel een aantal dingen die je in je achterhoofd moet houden wanneer je kiest voor een behandeling met lipfillers.

  • Na de ingreep is het verstandig om je lippen 48 uur zo min mogelijk aan te raken.
  • Vermijd daarnaast ook enkele dagen de sportschool, als je sport gaat je bloed sneller stromen.
  • De eerste 4 uur na de behandeling is het verstandig om geen make-up te dragen. De make-up kan namelijk zorgen voor infecties
  • Straling van de zon en zonnebank verkort de werking van hyaluronzuur, waardoor je lipfillers minder lang mooi blijven.
  • Een bezoek aan de sauna, schoonheidsspecialist en masseur is af te raden tot twee weken na de behandeling.

Spijt?

De kans is klein, maar mocht je toch écht spijt hebben van het nemen van lipfillers, dan kun je het effect heel makkelijk ongedaan maken. De specialist kan dan een speciaal enzym in je lippen spuiten die de filler oplost. Vrij snel daarna zijn je lippen weer als vanouds.

Dokter André

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in lipfillers? Of wil je graag een vrijblijvend adviesgesprek? Dokter André staat je graag te woord! Je wordt behandeld met oprechte belangstelling en aandacht, en liefde voor het vak van cosmetisch arts. Neem gerust contact op voor meer informatie!